Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 894184


Župa Baćina i Plina - Stablina
Polnoćka PDF Ispis E-mail

Pokazalo se da strah treba sasvim odagnati. Naime, Polnoćka je pravo iznenađenje, pozitivno. Lijepo, tiho, mirno, dostojanstveno smo čekali dolazak Spasiteljev. Najprije su djeca izvela svoj prigodni recital i pjesme pod ravnanjem s. Helene, a zatim su i oni malo stariji pod ravnanjem naše Mire Štrbić izvele svoje pjesme u narodnim nošnjama. U prepunoj crkvi bilo je zaista veličanstveno. Mladi su nam navjestili čitanja, Zbor je predvodio pjevanje iako smo svi pjevali.... Na kraju Mise čestitke i koja kapljica. Lijepo da ljepše ne može ni biti. Sretan vam Božić svima. Pogledajte u našoj galeriji kako je to bilo.

 
Božićna čestitka PDF Ispis E-mail

Pogledajte našu božićnu čestitku na YouTubeu

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (23. – 30. prosinca) PDF Ispis E-mail

Danas je 4. nedjelja Došašća, Očići. Sveta Misa bit će i na Banji u 14,00 sati.

Sutra (u ponedjeljak) je Badnjak. Sveta Misa Zornica je u 7,00 sati. U 24,00 sata slavimo Misu Polnoćku sa malim programom prije Mise.

U utorak je Božić. Sv. Mise u Baćini u 8,00, Stablina 9,30 te Šarić Struga u 11,00. U 14,00 sati bit će ovdje ispred crkve žive jaslice, pa dovedite djecu.

U srijedu je sv. Stjepan. Sv. Misa u Stablini bit će u 9,00 sati a na Oblićevcu u 10,30. Nakon sv. Mise bit će i blagoslov obitelji u Karamatića, Puljana, Plini-Kuli, Zavali, Radaljci i Gradci.

U četvrtak je sv. Ivan. Sv. Misa u Stablini u 9,00 a na Zavali u 10,30. Nakon sv. Mise bit će i blagoslov obitelji  Damjanići i Pećina. Popodne blagoslov na Banji.

U petak je sv. Misa u 7,00 sati a blagoslov obitelji bit će na Šarić Strugi.

U subotu je sv. Misa u 7,00 sati a blagoslov obitelji u Peračkom Blatu.

U sljedeću su nedjelju svete Mise: 8.00 sati u Baćini a 9.30 u Stablini: 11,00 sati bit će sv. Misa na Šarić Strugi te blagoslov obitelji u staroj Baćini.

 

 
Naše Jaslice PDF Ispis E-mail

Kažu da smo poznati po Jaslicama. Zato su se naši pjevači i članovi Pastoralnog Vijeća potrudili pomoći našoj Miri Štrbić urediti Jaslice u crkvi Gospe Fatimske. Dok im zahvaljujemo, posebice Miri, željeli bismo da doživite Božić i u svojim srcima.

Pogledajte galeriju!

 
Zahvala PDF Ispis E-mail

Duhovna Obnova je iza nas; svi ovi i ovakvi dani su oko nas i pred nama. Zato, braćo i sestre, želim reći jedno veliko HVALA. Najprije našem fra Tinu koji nas pohodi iz Zagreba, iz Župe Majke Božje Lurdske. Hvala mu na njegovoj ljubavi, žrtvi, na njegovim rječima, strpljenju... koje nam je iskazivao ove dane. Neka nam ga čuva i opet dovede dragi Bog.

 

Hvala i časnim sestrama, i našima, i onima iz Trpnja kao i onima iz Sinja. Lijepo je biti zajedno i osjećati isto u istoj vjeri i službi. Hvala i vama svima, braćo i sestre, na svim vašim dolascima i iskazanoj žrtvi i ljubavi. Zbog vas i radi vas sve ovo i činimo. Hvala onima koji napraviše kolače, onima koji kupnjom raznih stvarčica i kolača pomažu Zakladu bl. Marije Propetog, hvala i svima koji podržaše i rad i brigu ljudi u udruzi osoba s invaliditetom iz Metkovića kao i sv. Nikoli koji nas darivaše zahvaljujući našim dobrotvorima. Hvala vam na razumijevanju i strpljivosti u našem radu i djelovanju, posebice kad su najmanji oko nas. Naka vas dragi Bog blagoslovi svakim blagoslovom.


 

 
<< Početak < « 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 » > Kraj >>

Stranica 212 od 223