Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 893733


Župa Baćina i Plina - Stablina
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (9. – 16. prosinca) PDF Ispis E-mail

Danas je 3. nedjelja Došašća, nedjelja Caritasa. Mislimo i na one potrebne, zato možete pripomoći Udrugi osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića kupnjom njihovih stvari ispred crkve. Završavamo i duhovnu obnovu i zahvaljujemo fra Tinu Labroviću za sve ove dane. Hvala i onima koji nam pripomogoše da nas pohodi sv. Nikola.

Od sutra nastavljamo sa sv. Misama Zornicama u 7,00 sati na kojima molimo i Jutarnju molitvu iz Časoslova.

U srijedu obilazimo naše stare i nemoćne u Baćini i Stablini. Pa javite nam za njih. Četvrtak smo rezervirali za naše stare i nemoćne na Šarić Strugi u Domu u 9 sati.

U četvrtak je i večernja sveta Misa s klanjanjem koje predvode naši mladi (treći je četvrtak u mjesecu)

U sljedeću su nedjelju svete Mise: 8.00 sati u Baćini a 9.30 u Stablini: 11,00 sati bit će sv. Misa u Peračkom Blatu te na Banji u 14,00 sati.

 
Duhovna obnova – Nedjelja Caritasa i sv. Nikole PDF Ispis E-mail

Mi, koje smo htjele dovesti sv. Nikolu da se ne izgubi negdje u Plini ili Kuli, mi, časne sestre Natanaela i Emanuela želimo vam prepričati i taj doživljaj. Najprije, ispred crkve u Stablini gužva. UOSI Prijatelj iz Metkovića prodaju svoje radove da bi štogod prikupili za svoju Udrugu koja se brine o osobama s invaliditetom. Zatim, mnoštvo djece kao da nekoga čekaju. A kad smo vidjeli da j s fra Pavišom fra Tino ostale smo paf. Naime, Bogu hvala i za takvog svećenika. Zagreb je sretan kad je on gore. Mi bi smo ga ostavili ovdje. I fra Pavišu - da se ne naljuti. Nastavio je u svom duhu da privede kraju ovu našu duhovnu obnovu.

I taman-kad smo htjele kući-pojavio se on – sv. Nikola. Svu djecu je darivao. Uostalom, slike govore više od riječi pa pogledajte u našoj Galeriji!

 
Subota, 15. prosinca – treći dan PDF Ispis E-mail

Opet je Željana. Valjda sam umornija od fratra. Naime, bila sam i na Zornici, bila sam i na Božićnoj ispovijedi i savjetovana od ispovjednika (rekoše da je to fra Petar) došla sam i večeras. Od sedam fratara koji su nas ispovjedali fra Tinu se pridružio fra Filip na večernjoj sv. Misi a mogu kazati da je kroz crkvu danas prošlo više od 300 ljudi. Fra Tino je nakon sv. Mise otpustio fra Filipa dok je on držao nagovor za naše roditelje. Fra Filip priskoči fra Paviši u pomoć oko spremanja večere. I to možete naći u našoj Galeriji.

 
Petak – dan za mlade PDF Ispis E-mail

U nastavku naše Duhovne obnove rezervirali smo ovaj dan za mlade. Iako smo neki pohodili Zornicu tog jutra (što možete vidjeti na našim fotkama), nije nas spriječilo da dođemo u našu crkvu i navečer, na sv. Misu koju je slavio fra Tino. Za pjevanje pobrinuše se naši mladi, a starijima bijaše žao napustiti crkvu jer je fra Tino htio govoriti nama. I govorio nam je. Uistinu, lijepo ga je slušati i tek sada mogu zamisliti kakve su u stvarnosti sinjske priče. Ja sam Željana i pogledajte moje fotke u Galeriji.

 
Početak Duhovne Obnove PDF Ispis E-mail

U četvrtak, 13. prosinca, na blagdan sv. Luce fra Tino Labrović započeo je Duhovnu Obnovu u našoj Župi. Slavili smo Gospodina Boga sv. Misom u kojoj nam je fra Tino govorio o pripremi za Božić. Mislila sam da fra Paviša pretjeruje kad nam je pričao o fra Tinu, ali bio je istinit. Naime, fra Tino nas je već oduševio za Krista, posebno vodjenim klanjanjem Isusu u Presvetom Sakramentu nakon sv. Mise. Iako nas je bilo 60-tak, što je super brojka za nas jer bila je jutros i Zornica, ostalima bi moglo biti žao što nisu nazočili. Možda već sutra mogu malo ispraviti. Naime, petak – petak je rezerviran za mlade koji će pjevanjem slaviti Boga u sv. Misi a nakon toga i slušanjem našeg fra Tina. Ja sam Marta i možete pogledati moje fotke u Galeriji.

 
<< Početak < « 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 » > Kraj >>

Stranica 213 od 223