Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 893717


Župa Baćina i Plina - Stablina
Sveta Cecilija PDF Ispis E-mail

U četvrtak, 22. studenoga htjeli smo svečano slaviti sv. Ceciliju, zaštitnicu crkvenog pjevanja. Okupili smo se u crkvi na večernjoj sv. Misi i klanjanju predvođeni našim Zborom koji se okupio. Ta oni su i sve pripremili i aranžirali zajedno s našim časnim sestrama pa su nas iznenadili i obiteljskim stolom nakon Mise. Hvala im. I neka nam uvijek pjevaju i slave Gospoda. Pogledajte u našoj Galeriji kako je bilo!

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (18. – 25. studenoga) PDF Ispis E-mail

Danas je 33. nedjelja kroz godinu. Na sv. Misama u Stablini i Šarić Strugi sjetit ćemo se Vukovara, njegovih žrtava i svih naših žrtava paljenjem svijeća i molitvama.

Ovaj tjedan svete su Mise ponedjeljkom i četvrtkom u 18,00 sati a ostalih dana ujutro u 7,00 sati. U četvrtak je, osim vjeronauka u 9,30 i klanjanje pred Presvetim Sakramentom nakon večernje sv. Mise preko koje slavimo sv. Ceciliju, zaštitnicu crkvenog pjevanja pa i naš Zbor posebno slavi.

Ponedjeljkom je susret za krizmanike u 20,00 sati.

U srijedu je Gospa od zdravlja. Posebno se slavi na Vlaki. Mi ćemo ovdje imati sv. Misu u 18,00 sati.

U petak je  susret mladih u 20,00 sati.

U subotu svoj susret imaju prvopričesnici u 9,00 sati, a i vjeronauk je u Peračkom Blatu, Banji i na Šarić Strugi.

U sljedeću su nedjelju svete mise su po običaju: 8.00 sati u Baćini, 9.30 u Stablini, a u 11,00 sati i u Peračkom Blatu. U 15,00 sati bnit će sv. Misa i na Banji.

 
Velik je Bog PDF Ispis E-mail

Velik je naš Bog. Zato smo se i mi pridružili slavlju i veselju radosnoj vijesti i molitvama, i zahvalama, i zvonjavom naših zvona. Naviru sjećanja, miješaju se osjećaji...

...ej djeco mila, vitke grane moje,

poslušajte što vam govorim:

tko ne ljubi i ne čuva svoje

Božjeg lica neće vidjeti...

 
Novo ruho i nova pokaznica PDF Ispis E-mail

Da, naši ljudi znaju iznenaditi. Itekako. Naime, predvođeni roditeljima naših prvopričesnika grupa naših župljana prikupiše (neki kunu, a neki dvije) štogod novca i kupiše za našu Župu novi plašt i veo te pokaznicu za naša tjedna klanjanja, kao i za tijelovsku procesiju kao i onu na Veliki petak. Uistinu, divan dar. Ugodno nas iznenadiše i izazvaše suze i na fra Pavišinu licu. Uz poruku da smo to odmah nosili baš u klanjanju za naše Generale iskreno zahvaljujem i poručujem: divno je biti dio vas.

 

 

 
Molitva za naše Generale PDF Ispis E-mail

Htjeli smo sv. Misom, a posebno klanjanjem što ga održavamo trećim četvrtkom u mjesecu, slaviti Gospodina Boga i moliti Ga za naše generale. I mladi zbor se odazvao, a posebice maleni koji htjedoše sudjelovati noseći cvijeće i svijeće. Pogledajte.

 
<< Početak < « 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 » > Kraj >>

Stranica 216 od 223