Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 987306


Župa Baćina i Plina - Stablina
HODOČAŠĆE SVETA ZEMLJA - IZRAEL PDF Ispis E-mail

Naša župa organizira hodočašće u Svetu Zemlju 1.4. - 7.4.2024., preko agencije ICHTIS TRAVEL. Cijena po osobi 1490 eura. Za više informacija javiti se u župni ured.

1.DAN

Split - Tel Aviv - Karmel / Nazaret

Okupljanje u zračnoj luci Split Kaštela 2 sata i 30 minuta prije polijetanja zrakoplova, preuzimanje akreditacija, pogranične formalnosti, zatim ukrcaj putnika i let za Tel Aviv. Slijetanje u zračnu luku, preuzimanje prtljage, pogranične formalnosti uz asistenciju vodiča. Vožnja prema Karmelu. Posjet svetištu Stella Maris. sv. Misa. Oldazak prema hotelu. Smještaj. Večera, noćenje. (V,N)

2.DAN

Nazaret - Kana Galilejska - Tabor - Nazaret

Doručak. Odlazak u Nazaret: bazilika Navještenja, crkva sv. Josipa i sv. Obitelji, Gospin izvor. Sv. misa. Vožnja kroz Kanu Galilejsku i odlazak na brdo Tabor. Povratak u Nazaret. Večera i noćenje. (D,V,N)

3.DAN

Galileja / Tabgha - Kafarnaum - Brdo Blaženstava

Doručak. Odlazak na Genezaretsko jezero: Tabgha (svetište Umnažanja kruhova), Kafarnaum (Petrovo prvenstvo, sv. misa), Brdo blaženstava. Vrijeme za ručak. Vožnja brodom po Genezaretskom jezeru. Večera i noćenje. (D,V,N)

4.DAN

Betlehem - Ain Karim - Jeruzalem - Betlehem

Doručak. Odlazak na Pastirsko polje (sv. misa), Betlehem: bazilika i špilja Isusova rođenja, crkva sv. Katarine, špilja sv. Jeronima, špilja Mlijeka. Slobodno za šetnju i kupnju suvenira. Poslijepodne: odlazak u Ain Karim: crkva Marijinog pohođenja, crkva sv. Ivana Krstitelja, Slijedi Jeruzalem: Židovska četvrt i Zid plača. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)

5.DAN

Jeruzalem - Maslinska gora - Betlehem

Doručak. Jeruzalem: Stjepanova vrata, crkva sv. Ane i Ribnjak s pet trijemova, kapela Bičevanja, kapela Osude, križni put ulicama Jeruzalema do Bazilike Svetog groba (sv. misa). Vrijeme za osobnu molitvu, pobožnost i kupnju suvenira. Slobodno za ručak. Poslijepodne: Maslinska gora: mjesto Isusova uzašašća, crkva Očenaša (Pater noster), kapela Gospodin je plakao, crkva Gospina groba, Getsemanski vrt i bazilika Isusove agonije. Bdjenje u Getsemanskom vrtu. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)

6.DAN

Mrtvo more - Judejska pustinja - Betlehem

Doručak. Vožnja prema Mrtvom moru: Judejska pustinja (sv. misa) i Mrtvo more (kupanje po želji). Odlazak na mjesto Isusova krštenja na rijeci Jordan (obnova krsnih obećanja) te nastavak prema Kumranu (Mrtvomorski spisi). Povratak u hotel. Svečana večera u Kustodiji Svete Zemlje. Noćenje (D,V,N)

7.DAN

Jeruzalem - Sion - Emaus - Tel Aviv - Split

 

Doručak. Kršćanski Sion: crkva Gospina usnuća, dvorana Posljednje večere (sv. Misa). Slobodno za šetnju i molitvu. Slijedi odlazak prema Emausu i Gospinu Svetištu i nastavak prema zračnoj luci. Predaja prtljage, preuzimanje ukrcajne karte i povratak u Split. (D)

 
ŽUPNE OBAVIJESTI 15.5. - 21.5.2023. PDF Ispis E-mail

Ponedjeljak, 15. svibnja: Sveta misa na Obličevcu u 15:00 sati.

 

Utorak, 16. svibnja: Prigoda za ispovijed i krunica u 18 sati a iza sveta misa s molitvom franjevačkog časoslova. Pobožnost 13 utoraka sv.Anti Padovanskom.

 

Srijeda, 17. svibnja: SVETI PAŠKAL. Sveta misa   u Stablini u 18:00 sati.

 

Četvrtak, 18. svibnja: Prigoda za ispovijed i krunica u 18 sati a iza sveta misa s molitvom franjevačkog časoslova.

 

Petak, 19. svibnja: Prigoda za ispovijed i krunica u 18 sati a iza sveta misa s molitvom franjevačkog časoslova.

 

Subota, 20. svibnja: Sveta misa u 7:00 sati u Stablini.  U 9:30 probe pjevanja dječjeg zbora.

 

 

Nedjelja, 21. svibnja: Sveta misa u Peračkom Blatu u 8:00 sati.  Sveta misa u Stablini u 10:00 sati.

 
ŽUPNE OBAVIJESTI 1.5. - 7.5.2023 PDF Ispis E-mail

Mjeseci svibanj i listopad su na poseban način posvećeni Blaženoj Djevici Mariji. Ako imate vrt ispred kuće, onda možete primijetiti kako upravo u svibnju i listopadu cvjeta ruža – kraljica cvijeća.

Cvijet koji po svojoj ljepoti najbolje pristaje Kraljici Neba i Zemlje i Ruži Otajstvenoj.

Stoga nas bogata kršćanska tradicija poziva da tokom svibnja naš odnos i ljubav prema Mariji kao Majci Kristovoj i našoj učinimo bogatijim, stvarnijim, konkretnijim… Pokušajmo kroz ovaj mjesec na osobit način ostvarivati Isusovu želju i oporuku s Križa: “Evo ti Majke!” te dan za danom živjeti u zajedništvu s Njom. Svibanj je, dakle, mjesec koji nas poziva na zajedništvo s Majkom koja nas približava Isusu. A nije li najbolji način za to MOLITVA. Najčešća Gospina poruka i poziv u Međugorju upravo je ova: „molite, molite, molite!“

Krunica je evanđeoska molitva. Iz evanđelja crpi predmet otajstava i poglavite svoje oblike. Nadahnjuje se na Evanđelju kako bi vjernicima ponudila stav s kojim je moraju moliti, započinjući od radosna Anđelova pozdrava i Marijina „da“.

U skladnoj susljednosti Zdravomarija, krunica ponovno moliteljima predlaže temeljno otajstvo evanđelja – Utjelovljenje Riječi – promatrajući ga u presudnome trenutku Navještaja naviještena Mariji.

Krunica urednom susljednošću promatra glavne spasiteljske događaje koji su se ispunili u Kristu: od djevičanskoga začeća i otajstava djetinjstva do najviših trenutaka Uskrsa (Muke i Uskrsnuća), od učinaka što ih je Uskrs proizveo u Crkvi koja se rađala na dan Duhova, i u Djevici Mariji na dan kada je ona bila tijelom i dušom uznesena u nebesku Domovinu.

Krunica je molitva u najužoj vezi s Marijom koja je sjedinjena s Kristom u njegovu spasiteljskom poslanju. Krunica je istodobno molitva Mariji, našoj najboljoj posrednici kod Sina. Ona je, napokon, molitva što je na poseban način molimo zajedno s Marijom, baš onako kako su zajedno s njome molili apostoli u blagovalištu Posljednje večere kada su se pripravljali na primitak Duha Svetoga.

Osobito je važna obiteljska molitva krunice. Nekad je krunica bila glavna molitva kršćanske obitelji, s krunicom je svršavao svaki dan. Moleći zajednički krunicu, obitelj se osjeća Božjim narodom, osjeća se kao jedna osoba: osjeća otajstvo Isusa nazočnoga među onima koji su se u Njegovo ime ujedinili. A doista vrijedi i ona poznata izreka sv. Majke Terezije koja kaže: „Obitelj koja moli zajedno, ostaje zajedno!“ A tog nam zajedništva danas treba najviše na svijetu!

tekst:Medjugorje-info.com


Ponedjeljak, 1.svibnja: Prigoda za ispovijed i krunica u 18 sati a iza sveta misa s molitvom franjevačkog časoslova.

 

Utorak, 2. svibnja: Prigoda za ispovijed i krunica u 18 sati a iza sveta misa s molitvom franjevačkog časoslova. Pobožnost 13 utoraka sv.Anti Padovanskom.

 

Srijeda, 3. svibnja: Prigoda za ispovijed i krunica u 18 sati a iza sveta misa s molitvom franjevačkog časoslova.

 

Četvrtak, 4. svibnja: DEVETNICA GOSPI FATIMSKOJ. Prigoda za ispovijed i krunica u 18 sati a iza sveta misa s molitvom franjevačkog časoslova.

 

Petak, 5. svibnja: DEVETNICA GOSPI FATIMSKOJ. Prigoda za ispovijed i krunica u 18 sati a iza sveta misa s molitvom franjevačkog časoslova.

 

Subota, 6. svibnja: DEVETNICA GOSPI FATIMSKOJ. Sveta misa u 7:00 sati u Stablini. AKCIJA čišćenja kod sv. Paškala na Kuli u 8:30. Ponijeti sav potreban alat, škare, trimeri, motorne pile. U 9:30 probe pjevanja dječjeg zbora.

 

 

Nedjelja, 7. svibnja: DEVETNICA GOSPI FATIMSKOJ. Sveta misa u Baćini u 8:00 sati.  Sveta misa u Stablini u 10:00 sati.

 
ŽUPNE OBAVIJESTI 24.3. - 30.4.2023 PDF Ispis E-mail

Ponedjeljak, 24. travnja: Sveta misa u 7:00 sati u Stablini.

 

Utorak, 25. travnja: Sveta misa i časoslov u 18:00 sati. Cjelogodišnja pobožnost sv. Anti Padovanskom.

 

Srijeda, 26. travnja: Sveta misa u 7:00 sati u Stablini.

 

Četvrtak, 27. travnja: Sveta misa i časoslov u 18:00 sati.

 

Petak, 28. travnja: Sveta misa u 7:00 sati u Stablini.

 

Subota, 29. travnja: .Sveta misa u 7:00 sati u Stablini.

 

 

Nedjelja, 30. travnja: Sveta misa u Baćini u 8:00 sati.  Sveta misa u Stablini u 10:00 sati.

 
ŽUPNE OBAVIJESTI 17.3. - 23.4.2023 PDF Ispis E-mail

Ponedjeljak, 17. travnja: Sveta misa u 7:00 sati u Stablini.

 

Utorak, 18. travnja: Ispovijed i krunica od 17:30 sati. Sveta misa u 18:00 sati u Stablini s molitvom časoslova. Cjelogodišnja pobožnost sv. Anti Padovanskom.

 

Srijeda, 19. travnja: Sveta misa u 7:00 sati u Stablini. Ispovijed ovogodišnjih prvopričesnika, krizmanika i njihovih roditelja u 19:00 sati. Susret krizmanika, njihovih roditelja i kumova sa ovogodišnjim krizmateljem don Stipanom Šurlinom u 19:45 sati.

 

Četvrtak, 20. travnja: Ispovijed i krunica od 17:30 sati. Sveta misa u 18:00 sati u Stablini s molitvom časoslova.

 

Petak, 21. travnja: Sveta misa u 7:00 sati u Stablini.

 

Subota, 22. travnja: U 10:30 sati slavlje svete mise i podjela sakramenta svete potvrde u crkvi Gospe Fatimske u Stablini. Krizmanici i kumovi doći do 10 sati. Molimo sve koji dolaze automobilima da se parkiraju ispod same crkve, uzduž željezničke pruge, i na parkingu uz most.

 

 

Nedjelja, 23. travnja: U 9 sati proslava sv. Jurja mučenika, nebeskog zaštitnika župe Baćina. Sveta misa na sam svetčev dan i blagoslov početka obnove crkve u 9 sati u Zavodu. Hvala svima koji su dosad donijeli svoje novčane priloge ili iste uplatili na račun župe za obnovu same crkve.

Slavlje prve svete pričesti u 10:30 u crkvi Gospe Fatimske u Stablini. Prvopričesnici doći do 10 sati. Molimo sve koji dolaze automobilima da se parkiraju ispod same crkve, uzduž željezničke pruge, i na parkingu uz most.

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 236